Ukoliko želite raj za svoje nepce, danas vam donosimo
tortu koja je oduševila cijeli svijet. Meka,sočna i čokoladna sa hrskavim
lješnjacima.. Zaljubit ćete se! Isprobajte ovaj recept, i provjerite zasto su
drugi toliko oduševljeni!
SASTOJCI
Kora/biskvit
o 15
dkg lješnjaka
o 6
bjelanjaka
o 6 velikih
žlica šećera
o 6
velikih žlica brašna
Krema
o 6 žumanjaka
o
10 dkg šećera
o
2 pudinga
od vanile
o 2
velike žlice brašna
o 1 l
mlijeka
o
1vanilin šećer
o
25 dkg margarina
za kreme ili maslaca
o 10
dkg šećera u prahu
I još…
o 20-ak dkg
nutelle
o oko
15 dkg petit-beure keksa
o 10
dkg čokolade za kuhanje
o 1
šlag
PRIPREMA
1. Lješnjake popecite u rerni da
potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo
boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene ( ja kupim gotove),
stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i
malo krupniji komadići.
2. Priprema biskvita
Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na
kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
3.
Priprema kreme
Uvrite 8 dcl mlijeka sa vanilin šećerom.Batite žumanjke sa
šećerom. Dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. To ukuhajte
u uvrelo mlijeko kao puding.Ohladite uz povremeno miješanje da se ne stvori
kožica( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom
ide puno brže i miješam povremeno mikserom ).
4. Margarin za kreme (ili maslac) izradite dobro sa šećerom u
prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
5. Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u jednu
polovinu kreme. Druga ostaje žuta. NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da
mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
6. Keks izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada)
i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu
površinu,nije potrebno staviti svih 25 dkg.
7. Stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i
stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak. Kada se ohladila dignite
oprezno obruč i obilato namažite šlagom.Ukrasite po želji, ja pospem malo
lješnjacima.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar