nedjelja, 8. svibnja 2016.

MONTE TORTA! Najbolja torta svih vremena!










Ukoliko želite raj za svoje nepce, danas vam donosimo tortu koja je oduševila cijeli svijet. Meka,sočna i čokoladna sa hrskavim lješnjacima.. Zaljubit ćete se! Isprobajte ovaj recept, i provjerite zasto su drugi toliko oduševljeni!


SASTOJCI
Kora/biskvit
o    15 dkg lješnjaka
o   6 bjelanjaka
o   6 velikih žlica šećera
o    6 velikih žlica brašna
Krema
o    6 žumanjaka
o    10 dkg šećera
o    2 pudinga od vanile
o    2 velike žlice brašna
o    1 l mlijeka
o    1vanilin šećer
o    25 dkg margarina za kreme ili maslaca
o    10 dkg šećera u prahu
I još…
o   20-ak dkg nutelle
o    oko 15 dkg petit-beure keksa
o    10 dkg čokolade za kuhanje
o    1 šlag
PRIPREMA
1. Lješnjake popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene ( ja kupim gotove), stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
2. Priprema biskvita
Bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.








3. Priprema kreme
Uvrite 8 dcl mlijeka sa vanilin šećerom.Batite žumanjke sa šećerom. Dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. To ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.Ohladite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom ).
4. Margarin za kreme (ili maslac) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
5. Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u jednu polovinu kreme. Druga ostaje žuta. NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
6. Keks izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu,nije potrebno staviti svih 25 dkg.
7.  Stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak. Kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.Ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar