nedjelja, 8. svibnja 2016.

Dalmatinci













Za beli biskvit:
6 belanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika ulja
1/2 kesice praška za pecivo
Za braon biskvit:
6 žumanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 kašika ulja
100 ml mleka
1/2 kesice praška za pecivo
Za preliv:
5 dl mleka
6 kašika šećera
Za fil:
1 l mleka
3 kesice pudinga sa ukusom čokolade
10 kašika šećera
250 g margarina
Za premaz:
300 g šlag krema
200 ml hladnog mleka
70 g čokolade
Priprema
1
Za beli biskvit ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati kašiku ulja i umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2
Sve lepo sjediniti. Kašikom vaditi loptice i ređati u četvrtastu podmazanu tepsiju.
3
Za braon biskvit penasto umutiti žumanca sa šećerom dodati mleko i kašiku ulja, promešati te umešati brašno promešano sa praškom za pecivo.
4
Pripremljenu braon smesu kašikom rasporediti u tepsiju između belih loptica.
5
Šareni biskvit peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni na 200 stepeni oko 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još 15 minuta.
6
Za to vreme prokuvati 5 dl mleka sa šećerom. Ostaviti da se ohladi pa preliti gotov biskvit.
7
U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa ukuvati razmućen puding.
8
Mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi, a zatim ga sastaviti sa umućenim margarinom.
9
Preko biskvita premazati fil, zatim preko celog kolača naneti umućeni šlag.
10
Posuti rendanom čokoladom i ostaviti kolač u frižideru da se pre služenja lepo ohladi.







preuzeto:drzavniportal.com

Nema komentara:

Objavi komentar