nedjelja, 8. svibnja 2016.

Fenomenalno slasna Monte torta










 Često sam znala pomisliti kako ovu tortu mogu svrstati među one tražene, jer je zaista fenomenalna, ali cijelo vrijeme nisam imala uslikan presjek torte kako bi to mogli vidjeti. 

Bez obzira što sam ju često znala pripremati, odlučila sam ovaj puta sve ponovo slikati da vam je mogu približiti
Inače kod nas rođendani ili neka druga slavlja ne prolaze bez ove Monte torte, tako da vam je od srca preporučujem, zaista je odlična. 

Od kada sam napravila ovu tortu, koju sam objavila prije tri godine, malo sam se ispraksirala oko pripremanja, tako da je sada predstavljam uz malo jednostavniji način pripreme.

Slučajno sam u jednoj trgovini naletila na šlag u prahu s okusom vrhnja i vanilije, tako da sam ovaj puta ukrasila tortu njime i stvarno mogu reći da je dodatno obogatio tortu, baš kao šlag na kraju.

Za biskvit:

150 g lješnjaka

6 bjelanjaka

6 žlica šećera

6 žlica brašna

Za kremu:


6 žumanjaka

100 g šećera

2 vanilin pudinga

2 žlice brašna

1 l mlijeka

1 vanilin šećer

250 g margarina
I još:

Oko 20­0 g tamnog eurokrema

Oko 150 g petitbeure keksa

100 g čokolade za kuhanje

300 ml vrhnja za šlag

Biskvit s lješnjacima:
1.
Prvo lješnjake ispržite i u nekoj staroj krpi izlupajte (usitnite) ih batom za meso.
2.
Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir, te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
3.
U kalupu rasporedite lješnjake.
4.
Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodavajte šećer, dobit ćete čvrsti snijeg.
5.
Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
6.
Bjelanjke rasporedite u kalupu preko lješnjaka.
7.
Pecite na 180 stupnjeva 10­15 min.
8.
Kada se ohladi, odvojite nožem stranice od obruča, te prevrnite na tacnu, tako da vam lješnjaci ostanu gore
Kreme:

1.
Izradite žumanke sa šećerom, dodajte 2 dcl mlijeka, puding i brašno, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2.
U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i miješajte na srednjoj vatri.
3.
Prekrijte s prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
4.
U hladno dodajte margarin sobne temperature koji izrežete na listiće, te zajedno izradite.
5.
Kremu prepolovite na dva jednaka dijela, te u jedan dodajte čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.
Slaganje Monte torte:

1.

Lješnjake premažite sa eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može mazati.

2.

Kekse iskidajte na komadiće i posložite na eurokrem.

3.

Premažite žutom kremom.

4.

Premažite tamnom kremom.

5.

Cijelu tortu premažite izrađenim šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i sjeckane lješnjake



preuzeto:receptisvjetskihkuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar