Sastojci
TJESTO
225 g brasna
50 g kakaa
3 zlicice praska za pecivo
prstohvat soli
120 g smedjeg secera (ja sam koristila obicni)
2 jaja
250 g slatkog tecnog vrhnja
6 zlica ulja
par zlica Nutele
TJESTO
225 g brasna
50 g kakaa
3 zlicice praska za pecivo
prstohvat soli
120 g smedjeg secera (ja sam koristila obicni)
2 jaja
250 g slatkog tecnog vrhnja
6 zlica ulja
par zlica Nutele
COKOLADNA GLAZURA
par zlica Nutele
COKOLADNA GLAZURA 2
200 g tamne cokolade
25g putera
50 g slatkog tecnog vrhnja
par zlica Nutele
COKOLADNA GLAZURA 2
200 g tamne cokolade
25g putera
50 g slatkog tecnog vrhnja
Priprema
1.
Zagrijat cemo pecnicu na 200°C.
Sve suhe sastojke : brasno, prasak za pecivo,secer,kakao spojit cemo u jednoj posudi.
2.
Jaja cemo lagano izmutit elektricnim mixerom ili pak zicom. Dodati im ulje i vrhnje.Promjesati.
Tekucu masu pridruzit cemo onoj suhoj te sve umjesati i napraviti jednu lijepu glatku masu. Ne predugo i intenzivno mjesati mixerom.
3.
Svaku kosaricu cemo napuniti do pola. Zatim staviti jednu zlicicu Nutele i pokriti drugim djelom tjesta. (Pri tome pazite da ih ne prepunite te da vam kasnije iscure.)
1.
Zagrijat cemo pecnicu na 200°C.
Sve suhe sastojke : brasno, prasak za pecivo,secer,kakao spojit cemo u jednoj posudi.
2.
Jaja cemo lagano izmutit elektricnim mixerom ili pak zicom. Dodati im ulje i vrhnje.Promjesati.
Tekucu masu pridruzit cemo onoj suhoj te sve umjesati i napraviti jednu lijepu glatku masu. Ne predugo i intenzivno mjesati mixerom.
3.
Svaku kosaricu cemo napuniti do pola. Zatim staviti jednu zlicicu Nutele i pokriti drugim djelom tjesta. (Pri tome pazite da ih ne prepunite te da vam kasnije iscure.)
4.
ZA COKOLADNU
GLAZURU:
Na pari otopite cokoladu s putrom (ne na kipucoj vodi nego ju maknite da ne vrije) kad je otopljena dodajte vrhnje i sve mjesajte dok ne dobijete lijepu glatku masu. Ohladjene Muffine premazati zlicicom ili im samo namociti glavice u cokoladnoj kremi.
Na pari otopite cokoladu s putrom (ne na kipucoj vodi nego ju maknite da ne vrije) kad je otopljena dodajte vrhnje i sve mjesajte dok ne dobijete lijepu glatku masu. Ohladjene Muffine premazati zlicicom ili im samo namociti glavice u cokoladnoj kremi.
5.
Peci ih
ca. 20 minuta. Muffini su gotovi kad se na pritisak prsta opet vrate gore.
Ohladjene Muffine premazat cemo malo zagrijanom ili dooooobro izmjesanom Nutelom.
Ohladjene Muffine premazat cemo malo zagrijanom ili dooooobro izmjesanom Nutelom.
A onda
zazmiriti, ukljuciti Rundeka i zaboraviti na sve dijete svijeta
Radujem se vasim slikama
Posluživanje
Radujem se vasim slikama
Posluživanje
U
originalnom receptu iz knjige “1 Teig 100 Muffins” se umjesto Nutele koristi
crna cokolada.
Dakle unutra ide komadic crne cokolade pa opet tjesto. Takodjer je i glazura od iste.
Dakle unutra ide komadic crne cokolade pa opet tjesto. Takodjer je i glazura od iste.
Ja sam
radila i jedno i drugo. Nutela mi je definitivno favorit.
Preuzeto:maminireceptici.com
Nema komentara:
Objavi komentar